Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 4. 2024

Nemški power metal veljaki Freedom Call se odpravljajo na turnejo po Evropi. Družbo na evropskih odrih jim bodo delali glam metalci Night Laser. Kje jih boste lahko ujeli, pa preverite na sliki.

15. 11. 2023

Nemški power metal veljaki Freedom Call se trenutno nahajajo v Soundart Recording Studio, kjer poteka snemanje njihovega enajstega studijskega albuma. Več podrobnosti sledi kmalu, spodaj pa lahko preberete izjavo banda iz studia:

»Hello to everyone from Freedom Call and big cheers from the Soundart Recording Studio. The recordings for their new studio album have started. Fantastic work of Ramy Ali - drums - (artist page) on the drums & Alexander Lysiakov on the sound machine. More infos will be revealed soon!«

3. 8. 2023

Organizatorji graškega festivala Metal on the Hill so pred dobrim tednom dni objavili nove potrditve za letošnjo izvedbo festivala: The Night Flight Orchestra, Schirenc Plays Pungent Stench, Nakkeknaekker, Silenzer in Darkfall. Festival se bo letos odvijal 1. in 2. septembra na Schlossbergu, vstopnice pa so še na voljo. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Med nastopajočimi so še Doro, Tarja, Burning Witches, Equilibrium, Die Apokalyptischen Reiter, Freedom Call in Dieth.

29. 6. 2023

Vokalist zasedbe Dragonforce Marc Hudson bo izdal svoj prvi solo album. Hudson je podpisal mednarodno pogodbo z Napalm Records, pri kateri bo 25. avgusta izdal prvenec Starbound Stories. Vokalist je že razkril naslovnico, naslove komadov, prvi single Astalive ter postavo, ki je album posnela:

Marc Hudson – vokali, kitara, back vokali
Shaz D – klaviature
Frederic Leclerq – bass, kitara
Rich Smith – bobni

Seznam komadov je naslednji:

As The Twilight Met The Sea
Freedom Heart
Dracula X!
Stars
The Siren
Astralive
Swansong
Call Of The Martyrs
Starbound Stories
One More Sight Of The Sun With You

Avtorica: Tina Urek
25. 10. 2022

Enočlanski švedski power metal band Skyblazer je podpisal za založbo Elevate Records, pri kateri bo naslednje leto izdal svoj prvenec Infinity's Wings.

Sicer pa za Skyblazer stoji Johannes Frykholm (Symphonity, Palantír), ki je lani že izdal EP z naslovom Time For Deliverance. Skyblazer naj bi s svojim melodičnim in vedrim power metalom nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Dragonforce, Power Quest, Freedom Call in Sonata Arctica.

6. 10. 2021

Po ponovnem podpisu založniške pogodbe z Nuclear Blast se Battle Beast že pripravljajo na izid novega albuma. Circus Of Doom bo izšel 22. januarja, zasedba pa je poleg naslovnice in naslovov komadov objavila tudi datume evropske turneje. V sklopu promocijske turneje se bodo nam najbližje ustavili 26. februarja na Dunaju.

Circus Of Doom
Wings Of Light
Master Of Illusion
Where Angels Fear To Fly
Eye Of The Storm
Russian Roulette
Freedom
The Road To Avalon
Armageddon
Place That We Call Home

Avtorica: Tina Urek
28. 6. 2021

Znani so vsi nastopajoči letošnjega festivala Metal on the Hill v Gradcu, in sicer si bodo 13. in 14. avgusta oder Kassematten na grajskem griču delili Marduk, Fleshgod Apocalypse, Lordi, Pain Is, Tyr, Beast In Black, Warkings, Wind Rose, Freedom Call, Nanowar Of Steel in Silenzer.

Vse vstopnice, kupljene za nerealizirano izvedbo festivala v letu 2020, veljajo tudi letos (vračilo kupnine je bilo mogoče do največ tri mesece pred začetkom festivala), poleg rednih vstopnic pa so trenutno v prodaji še ugodnejše »early bird« vstopnice (omejene na 350 kosov) in VIP-vstopnice (omejene na 50 kosov). Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

6. 11. 2020

Grška southern metal zasedba Black Stone Machine je objavila videospot za skladbo No Backup Plan z debitantskega albuma z naslovom Crossroads, ki naj bi uradno izšel še ta mesec. V skupini iz Aten so se zbrali nekateri sedanji in bivši člani zasedb, kot so Crystal Winds, Hellfire B.C., GRND_0, Dakrya, Tidal Dreams, Chrysilia in Building Chaos.

Tracklista je sledeča:
Raging Bull
No Backup Plan
Crossroads
To Reap The Whirlwind
Last Day Of Freedom
Bad Crop
House Of Lies
Call Of The Void
Rising Tide
Red Sun
Final Hour
Dwell In Bitter Ashes

27. 5. 2020

Kalifornijski retro rockerji King Gorm na svojem Bandcampu v posluh ponujajo skladbo Beyond Black Rainbow, prvi single s prihajajočega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 31. julija. Skupino, ki bi brez dvoma morala biti zanimiva vsem oboževalcem Rainbow in Deep Purple, sestavljajo kitarist/vokalist Francis Roberts (Old Man Wizard, ex-Dread Crew Of Oddwood), basist Erich Beckmann (Kirby's Dream Band, Grim Luck), bobnar Dylan Marks (Beekeeper, Fermentor) in klaviaturistka/vokalistka Saki Chan.

Tracklista je sledeča:
Intro
Freedom Calls
Four Heroes
Irondale Burning
Song From Brighter Days
Beyond Black Rainbow
The Witch Of Irondale
Slaughter The King
Ultimate Reality

20. 8. 2019

Freedom Call predstavljajo skladbo Spirit Of Daedalus z najnovejšega studijskega albuma z naslovom M.E.T.A.L., ki bo izšel ta petek pri založbi Steamhammer/SPV.

30. 7. 2019

Freedom Call so objavili videospot za naslovno skladbo novega studijskega albuma M.E.T.A.L., ki bo izšel 23. avgusta pri založbi Steamhammer/SPV. To je že njihov drugi single s prihajajočega albuma.

26. 6. 2019

Nemška power metal zasedba Freedom Call predstavlja videospot za novi single 111 s prihajajočega studijskega albuma z naslovom M.E.T.A.L., ki bo izšel 23. avgusta pri založbi Steamhammer/SPV.

25. 9. 2018

Angra bodo 24. oktobra na Japonskem izdali dvojno kompilacijo z naslovom On The Backs Of Angels, na kateri so zbrali naslednje skladbe:

Disk 1:
Evil Warning ('94 Version)
Angels Cry ('94 Version)
Carry On ('94 Version)
Wuthering Heights (Edit)
Freedom Call
Queen Of The Night (Remixed Version)
Reaching Horizons
Stand Away (Orchestral Version)
Painkiller
Deep Blue (Edit Version)
Make Believe (Acoustic Version)
Angels Cry (Demo Version)

Disk 2:
Angels Cry (Acoustic Live Version)
Chega De Saudade (Acoustic Live Version)
Never Understand (Acoustic Live Version)
Live And Learn
Hunters And Prey
Eyes Of Christ
Rebirth (Acoustic Edit Version)
Heroes Of Sand (Acoustic Version)
Mama
Caça E Caçador (Hunters And Prey Portuguese Version)

23. 8. 2017

Britanski power metalci Power Quest bodo 13. oktobra pri založbi Inner Wound Recordings izdali svoj dolgo pričakovani šesti studijski izdelek z naslovom Sixth Dimension, na katerem gostujejo tudi Anette Olzon (ex-Nightwish), Andrea Martongelli (Arthemis, ex-Power Quest) in Lars Rettkowitz (Freedom Call). Za mastering novega albuma je bil zadolžen Jens Bogren (Dragonforce, Symphony X, Arch Enemy), medtem ko je naslovnico prispeval Felipe Machado Franco (Blind Guardian, Rhapsody Of Fire, Iced Earth).

Tracklista je sledeča:
Lords Of Tomorrow
Starlight City
Kings And Glory
Face The Raven
No More Heroes
Revolution Fighters
Pray For The Day
Coming Home
The Sixth Dimension

31. 5. 2017

Nitrogods so objavili videospot za skladbo Boogeyman, drugi single z novega studijskega albuma z naslovom Roadkill BBQ, ki je izšel prejšnji teden pri Steamhammer/SPV.




KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška